Skigebieden Italie


Skigebieden Italië

Op zoek naar sneeuwzekere skigebieden Italië? De Italiaanse wintersportgebieden liggen voornamelijk tussen de bergregionen de Alpen en de Dolomiten. Vanuit, Turijn, Milaan en verona zijn de skigebieden goed te bereiken en kan je binnen een dag al op de piste staan. Ook is Italië doorgaans voordeliger dan de buurlanden Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk.

Culinair wintersporten in Italië

Cultureel en culinair is Italië voor de wintersporter pure verwennerij. Ook op het gebied van kunstsneeuw zijn de italianen vooruitstrevend. Hoewel de wintersportvoorzieningen in Italië nog niet zo gemoderniseerd zijn als de buurlanden, voor de wintersporter is Italië zeker de moeite waard. De Italiaanse skigebieden zijn nog niet zo overlopen en bieden volop gelegenheid om in alle rust en ruimte van je wintersportvakantie te genieten. Italië geldt als zeer kindvriendelijk. Families zijn voor de Italianen dan ook graag geziene gasten.

Pinzolo

Het pitoreske dorpje Pinzolo ligt op 770 meter hoogte in Trentino en is ideaal voor wintersporters die van rust houden. Het naast Madonna di Campiglio gelegen dorpje beschikt over een vlotte skilift naar een waanzinnig alpine landschap. In Pinzolo kan je naast skieën ook terecht voor langlaufen, wandelingen en schaatsen. In het dorp vind je gezellige bars, winkeltjes en restaurants.

Bekijk ons aanbod accommodaties in Italië