Skigebieden Frankrijk


Skigebieden Frankrijk

Op zoek naar sneeuwzekere skigebieden Frankrijk? Wintersport in dit land is net even anders dan in de andere wintersportlanden als bijvoorbeeld Oostenrijk en Zwitserland. De ontwikkeling van skigebieden is in de jaren 70 pas goed op gang gekomen. Naast de saaie betonnen flatgebouwen besteedde men meer aandacht aan de wensen van de wintersporter en ontstonden gezellige skidorpen waar ook aandacht was voor langlaufen en wandelingen.

Uitgestrekte skigebieden

Tegenwoordig kan men in het bourgondische wijnland prima terecht voor een prachtige skivakantie. De prijzen van skipassen en consumpties rondom de piste zijn over het algemeen hoger dan andere wintersportlanden. Daar staat tegenover dat de wintersporter wel waar voor zijn geld krijgt. Vooral de liefhebber van de grote uitgestrekte skigebieden komt in Frankrijk aan zijn trekken.

La Toussuire

La Toussuire is een sfeervol dorp met een prettige  uitstraling in het hart van les Sybelles.  De regio waar o.a. ook Le Corbier, St-Jean-d’Arves en Saint Sorlin d’Arves toe behoren. Het gebied is ideaal voor families en beginnende wintersporters. In het gebied wordt al sinds 1937 geskied. Het skigebied beschikt inmiddels over meer dan 300 kilometer aan pistes. La Toussuire bestond oorspronkelijk alleen uit grote appartementencomplexen maar dat is gelukkig verandert. Behalve wat lage flats bij de skiliften bestaat het dorp voornamelijk uit sfeervolle chalets.De laagbouw in de vorm van chalets is de uitstraling van het dorp alleen maar ten goede gekomen. In de loop der jaren is het dorp flink gegroeid en inmiddels beschikken ze over uitgebreide voorzieningen van wellness tot gezellige bars en van bowlingbaan tot bioscoop. In de hoofdstraat bevinden zich de meeste winkels, kroegjes, restaurantjes en een bioscoop. Verder is er Kinderland, een jeugdherberg en zijn er  skischolen

les Portes du Soleil

In Les Portes du Soleil is op het gebied van wintersport veel te beleven. Het grootst aaneengesloten skigebied ter wereld is Les Portes du Soleil een waar paradijs voor liefhebbers van skieën, snowboarden en langlaufen.

Châtel

Het traditionele en sfeervolle en warme dorpje Châtel (1200 m) heeft de sfeer van een bergdorpje weten te behouden en bekoort met zijn leuke chalethotels, gezellige kroegen en prima restaurants.

Avoriaz

Avoriaz (1800 m) biedt een veelzijdig skigebied en voor elke wintersporter het juiste terrein. Het dorp wordt gekenmerkt door houten appartementen, tunneltjes en bruggen en er heerst altijd een gezellige drukte. Door het gemoedelijke gerinkel van bellen van de arrensleën ademt het dorp een romantische sfeer. In Avoriaz vindt u de liften direct in het dorp waarnaar u tevens ook weer helemaal terug kunt skiën. De sleeplift en een aantal pistes lopen wars door het dorp. Dit komt o.a. door het kinderdorp en de pistes die door het centrum lopen. De wijkjes (o.a. La Falaise, Les Dromonts) liggen op verschillende hoogtes die onderling met elkaar zijn verbonden.

Morzine

Morzine (1000 m) is het levendige en gezellige centrum van het skigebied Les Portes du Soleil. het dorp ligt zowel in Frankrijk als Zwitserland en heeft haar authenticiteit weten te behouden. De chalets hebben houten façades, versierde balkons en typische dakpannen. in totaal ligt er 650 km aan skipistes en behoort het skigebied daarmee tot één van de grootste skigebieden ter wereld. Morzine is verbonden met Avoriaz middels de ‘Téléphérique’ in Morzine/Les Prodains.

Les Gets

In het mondaine plaatsje Les Gets (1172 m) worden veel sportieve evenementen georganiseerd. Voor families is deze wintersportplaats zeer geschikt. Door het dorp rijdt een treintje tussen de twee skigebieden. Eén van de skigebieden is verbonden met het plaatsje Morzine. Vandaar zijn weer andere plaatsen in het skigebied van Les Portes du Soleil te bereiken.

Paradiski

Paradiski is de verzamelnaam van twee grote skigebieden Les Arcs en La Plagne. Dankzij de Vanoise Express gondel is Paradiski nu een van de meest gevarieerde en grootste gebieden ter wereld. Meer dan 400 kilometer aaneengesloten skipistes op één enkele liftpas. De mogelijkheden van het gebied zijn enorm. Van zeer eenvoudige, brede blauwe pistes, tot uitdagende off-piste runs. Een groot deel va de piste ligt boven de 2000 m waardoor het gebied behoorlijk sneeuwzeker is. Tevens beschikt het gebied ook nog eens over twee gletsjers, de Bellecôte in La Plagne en de Aiguille Rouge in les Arcs.


Bekijk het aanbod accommodaties in Frankrijk