Skigebieden Duitsland


Skigebieden Duitsland

Op zoek naar sneeuwzekere skigebieden Duitsland? Voor Nederlanders is Duitsland nog steeds een van de populairste wintersport landen. Duitsland heeft prachtige gevarieerde skigebieden en is met de auto goed te berijden. Vanuit Nederland sta je na een paar uur rijden al op de skipiste van Winterberg of Willingen. Hoewel in het noordelijke gedeelte van Duitsland prima gebieden voor een wintersportvakantie te vinden zijn, vind je vooral in het zuiden van het land indrukwekkende skigebieden.

Waar kan je skieën in Duitsland?

Winterberg in het Sauerland, het Beierse Woud, het Zwarte Woud of de Duitse Alpen zijn prima gebieden voor wintersport. Er zijn goede voorzieningen voor skiën, snowboarden of langlaufen. De prijzen voor  een skivakantie liggen in Duitsland een stuk lager dan bijvoorbeeld wintersportlanden als Frankrijk of Oostenrijk.

Mooiste skigebieden van Duitsland

Wat is het mooiste wintersportgebied van Duitsland? Een aantal streken waaronder de laagpistes van het Sauerland is niet sneeuwzeker. Ook het middelgebergte is niet heel sneeuwzeker, maar de wintersportplaatsen boven de 700 meter grens hebben van half december tot half maart veel sneeuwval. Het Berchtesgadenerland ligt op een hoogte van 1.000 meter en het Beierse Woud ligt nog hoger. Ontdek onze tips voor goedkope skigebieden in Duitsland,  skieën of langlaufen in de Duitse wintersportgebieden.

Skigebieden Berchtesgadener Land Duitsland

Het Berchtesgadener Land bevindt zich in het Oosten van de Duitse Alpen op ongeveer 20 km van Salzburg. Het hoogste punt bevindt zich op 1.800 meter hoogte. Dit gebied is ideaal voor Wintersport in Duitsland. Het skigebied bestrijkt zo’n 93 km aan skipistes en snowboard pistes en is onderverdeeld in 5 wintersport gebieden: Roßfeld-Zinken, Gutshof, Götschen, Hochschwarzeck en Jenner-Königssee. Verder kun je in het gebied schitterend langlaufen en wandelen door de sneeuw en zijn er veel activiteiten zoals schaatsen en ijsklimmen. Hochschwarzeck is de mooiste loipe. In de avond kun je prima ontspannen in een wellness of kuuroord.

Skigebieden Sauerland

Het Sauerland in Duitsland is voor skieërs een echte aanrader. Vooral de plaatsen Willingen en Winterberg zijn erg in trek. Voor beginnende skiërs zijn beide bestemmingen ideaal. Er zijn veel langlaufloipes en de oorden bieden een gezellige après-ski. Winterberg is gezien de relatief korte afstand voor veel Nederlandse wintersporters zeer populair. met zo’n 3 á 4 uur rijden is dit vanuit Nederland het dichtsbijzijnde wintersportgebied. Zelfs in de avonduren kan je nog skieën op een van de fraai verlichte skipistes.

Skigebieden Beierse Woud

Het Beierse Woud is een geliefd Duits wintersportgebied en tevens een van de meest sneeuwzekere gebieden voor wintersport in Duitsland. Ook het Beierse Woud is zeer geschikt voor beginnende skiërs en ideaal voor een wintersportvakantie met kinderen. Al langlaufend kan je bij de grens met Oostenrijk de omgeving verkennen. Er zijn kilometerslange langlaufloipes maar je kunt ook wandelen door de prachtige bossen van het gebied.. Overnachtingsmogelijkheden zijn volop aanwezig in het Beierse Woud. ten opzichte van het Sauerland is Het Zwarte Woud en Het Beierse Woud een stuk verder rijden. Daar staat tegenover dat vakanties van langlaufen en wandelaars in die wintersportgebieden redelijk voordelig worden aangeboden.

Skigebieden Thüringen – Thüringerwald

Het Thüringer Wald bevindt zich in het midden van het land ten noordoosten van Frankfurt. Met ruim 30 skipistes en honderden kilometers aan langlaufpistes is Thüringen een prima gebied voor wintersport in Duitsland, al is het niet altijd sneeuwzeker. Tussen de met sparren bedekte bergen kronkelen prachtige loipes waar je al langlaufend de prachtige natuur kan verkennen,. De Rennsteig of Rennweg is een oud pad dat de toppen in het Thüringerwoud met elkaar verbindt. Het wandelpad verandert in de winter ook deels in een schitterende langlaufloipe. Het skicentrum Oberhof biedt het nodige vertier voor de aanwezige wintersportliefhebbers. Naast skiën en langlaufen kan je in Thuringen genieten van mooie wandelingen en beoefenen van rodelen en diverse andere sporten.

Bekijk ons aanbod accommodaties in Duitsland